t
loading...
08. 06. 2018.
Ronđoš torta
Sastojci:
Za kore:
9 belanaca
300 g šećera u prahu
300 g mlevenih
pečenih badema
Za fil:
9 žumanaca
150 g šećera
50 g čokolade
200 g putera
Za dekoraciju :
100 g čokolade
Priprema:
Koreja:
1. Umutiti belanca u čvrstom sneg a zatim postepeno dodavati šećer u prahu dok se ne dobije čvrst šam. Potom lagano umešati mlevene bademe.
2. Napunite papir za pečenje i stavite ga u posudu pripremljenu za koru. Sušiti u rerni na 110 ° C oko 90 min.
3. Potom izvaditi i ostaviti da se ohladi pa preseći dužinu na tri dijela.
fil:
1. Umutiti žumanca sa šećerom i fotoati na pari dok se smesa ne poče da se zgušnjava.
2. Dodajte čokoladu i mešati dok se ne rastopi pa skloniti pare.
3. Penasto umutiti puter pa dodati u ohlađeni krem od čokolade i izmiksati.
Finalni postupak:
1. Koru staviti na tacnu za servis i premazati je trećinom rila. Preklopiti drugom korom i rasporediti po njoj drugi trećinu red.
Završiti sa trećom korom pa preostalim filom premazati celu tortu.
2. Čokoladu rastopiti na pari i njome dekorisati tortu.
Izvor: jednostavni-recepti.info
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar