t
loading...
08. 06. 2018.
Rafaelo torta za 25 minuta
Sastojci
Za biskvit :
7 bjelanjaka
150 g šećera
1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
1 vrećica Praška za pecivo Dolcela
70 g Pšenično čvrsta brašna Podravka
150 g kokosovog brašna Dolcela za
kremu:
7 žumanjaka
2 vrećice Vanilin pudinga Dolcela
700 ml mljekara
100 g pšenice
100 g šećere u prahu
500 ml slatkog vrhnja
Još treba:
12 komada petit beurre keksa
oko 100 ml mlijeka
2-3 žlice maraskina
Za posipanje :
50 g Kokosova brašna Dolcela
Priprema
Za biskvit:
1.
Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.
2.
Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom i dodajte bjelanjci, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.
3.
Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koje ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 ° C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
4.
Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga ispirati s malo mlijeka.
Za kremu:
1.
Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.
2.
Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počnete odmrzavati, a zatim maknite vatru i ohladite.
3.
Maslac i šećer izmiješajte električnim miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.
4.
Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
5.
Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskine. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.
Izvor: jednostavni-recepti.info
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar