t

loading...

18. 04. 2018.

PIEROGI















Tradicionalni poljski recept je poznat širom svijeta. Možete ih zamrznuti, a veoma su ukusni i zasitni.

Sastojci

½ kg brašna
1 jaje
300 ml mlake vode
so
Fil:

3 kuhana krompira
150 gr krem sira
Sos:
1 luk
3 kašike ulja
1 kašika brašna
250 ml mlijeka
so, biber


Način pripreme

Od brašna, soli, vode i jajeta umijesite glatko tijesto i ostavite da odstoji.
Krompir ogulite, izrežite i kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša.
Krompir zgnječite pa dodajte krem sir i posolite.
Tijesto razvucite na pobrašnjenoj podlozi i režite krugove od oko 6cm.
U svaki krug staviti fil pa dobro zatvoriti.
Kuhati desetak minuta u slanoj ključaloj vodi pa ocijediti.
Na ulju popržite sitno sjeckani luk, dodajte brašno pa mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne.
Posolite, pobiberite i pospite po pierogijima.

Izvor:  .malikuhar.com

Nema komentara:

Objavi komentar