t

loading...

18. 04. 2018.

GRČKA BAKLAVA















Preukusna baklava će vas oduševiti svojim okusom.

Sastojci

Tijesto:

500 gr kora za baklavu
200 gr šećera
2 jaja
2 šolje mljevenih oraha
1 šolja ulja
1 šolja milerama
1 šolja griza
1 prašak za pecivo
Agda:

1l vode
800 gr šećera


Način pripreme

Jaja umutiti sa šećerom.
Dodati orahe, mileram, griz, ulje i prašak za pecivo.
U namašćenu tepsiju položiti dvije kore, pa namažite filom.
Redajte koru i fil dok ne potrošite sastojke.
Zadnju koru namažite uljem.
Izrežite na trokutove i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 40 minuta.
Od šećera i vode napravite agdu pa zalijte mlaku baklavu.

Izvor:  malikuhar.com

Nema komentara:

Objavi komentar