t

loading...

04. 03. 2018.

PUNJENO BELO MESO













Punjeno belo meso zapečeno u rerni sa šampinjonima i lukom, prste da poližete.



Sastojci

1 pileće belo meso
malo putera
100 gr sira
100 gr šunke
1 glavica crnog luka
količina šaminjona po izboru
so
biber
Priprema

Pileće belo meso odkostiti, podeliti na dva dela, ili četiri pa svaki deo zaseći i otvoriti.
Izlupati čekićem pa natrljati svaki deo sa malo putera i  posoliti i pobiberiti po ukusu.
Na svako parče staviti komadić šunke i sira pa sa čačkalicama zatvoriti.
Poslagati u pleh.
Naseckati luk i naliti malo vode i ulja, pa staviti sve zajedno da se peče.
U toku pečenja belo meso povremeno okrenuti.
Pred kraj dodati naseckane šampinjone oko belog mesa, ako je potrebno doliti malo vode i ostaviti da se do kraja sve zajedno zapeče, otprilike 15 minuta.
Poslužiti toplo.
Prijatno.
Izvor:  malikuhar.com

Nema komentara:

Objavi komentar