t

loading...

24. 03. 2018.

NAJLON TORTA











Uspijeva svaki put!
Sastojci

Kora

7 belanaca
16 kašika šećera
1 kašika limunovog soka
Fil

1 l mleka
16 kašika šećera
7 žumanaca
1 puding sa ukusom vanile
5 kašika brašna
3 kašike gustina
1 margarin
1 kesica šlag pene
10 krem bananica
200 gr čokolade
Za ukrašavanje

2 kesice šlag pene
malo kisele vode



Priprema

Kora: Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.
Fil: Staviti 700ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu.
Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti 1 šlag sa kiselom vodom.
Kad se kašica ohladi sjediniti je sa margarinom i šlagom. Smesu podeliti na dva dela.
Fil 1: U prvu polovinu dodati 200gr otopljene čokolade.
Fil 2: U drugu polovinu dodati seckane krem banane.
Filovati : Kora, fil 1, fil 2, šlag.
Posluživanje

Torta se može poslužiti i istog dana, čim se ohladi u frižideru. Nije pogodna za zamrzavanje.

Izvor:  malikuhar.com

Nema komentara:

Objavi komentar