t
loading...
24. 03. 2018.
MEDITERANSKI PATLIDŽAN
Ukusno, brzo i bez mesa. Ljetno jelo koje će vas prosto oduševiti.
Sastojci
2 patlidžana
1 luk
4 čehne bijelog luka
2x 500 gr paradajza iz konzerve
300 gr rikote ili mladog sira
parmezan
peršun, bosiljak
so, biber
maslinovo ulje
Način pripreme
Patlidžan očistiti i izrezati na kriške.
Posolite, namažite maslinovim uljem i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 15 minuta.
Na pola pečenja okrenuti patlidžan da porumeni s obje strane.
U šerpu nasuti maslinovo ulje i dodati sitno sjeckani luk i bijeli luk.
Dinstati i dodati paradajz sos pa kuhati 10-ak minuta.
Začiniti i ostaviti da se ohladi.
Patlidžan puniti smjesom rikote i parmezana u koji ste dodali peršun i bosiljak.
U tepsiju nasuti sos od paradajza, pa preko njega poredati zamotane patlidžane i ponovo zaliti paradajzom.
Zapeći u rerni 20-ak minuta i servirati.
Izvor: malikuhar.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar