Sastojci
Za koru:
6 bjelanaca
6 žlica šećera
4 žlice brašna
14 žlica kokosovog brašna
Bijela krema "Ledene kocke"
1.5 l mlijeka
225 gr gustina
375 gr šećera
4 vrećice vanilija šećera
375 gr maslaca
Krema od malina:
600 gr malina (svježe ili zaleđene)
250 ml vode
7 žlica šećera
2.5 žlice gustina (punije)
1 puding od vanilije
Priprema
1.
Bjelanca i šećer umutiti u čvrst i sjajan snijeg te nakon toga dodati prosijano brašno i kokosovo brašno te sve zajedno promiješati žlicom.
2.
Koru peći u kalupu promjera 26 cm obloženim pek-papirom na 170° dok ne porumeni (provjeriti čačkalicom) te je nakon što se ohladi preprezati na dva dijela da bi se dobile dvije tanje kore.
3.
Za bijelu kremu, gustin razmutiti sa 300 ml mlijeka, a ostatak (1.2 l mlijeka) skuhati sa šećerom i vanilinim šećerom. Kad mlijeko provrije, dodati razmućeni gustin i kuhati dok se smjesa ne zgusne. Pokriti celofanom i ostaviti da se potpuno ohladi. Nakon što je krema skroz hladna, dodati u nju pjenasto umućen maslac.
4.
Za kremu od malina, zakuhati vodu, šećer i maline te dodati u malo vode razmućen puding i gustin. Kuhati na laganoj vatri nekoliko minuta a potom skroz ohladiti.
Izvor: receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.ba
Nema komentara:
Objavi komentar