t

loading...

22. 02. 2017.

RUSTIČAN CHEESCAKE SA VIŠANJAMA



Recept (za okrugli pleh 26 - podloga):
  • 300 gr mlevene plazme
  • 125 gr otopljenog putera
  • 2 kasike meda
  • Soljica mleka
Beli deo:
  • 1 lit slatke pavlake 
  • 300 gr krem sira
  • 300 gr secera u prahu ..
  • 1 kesica zelatina 
  • 4 kasike vode
  • Crveni deo
  • Visnje zamrznute 
  • 2 zelatina
  • 900 ml vode + 8kasika secera
  • Za dekoracuju mleveni badem
PRIPREMA:
Otopimo puter pa pomesamo sa mlevenim keksom ,medom I mleka .
Ovu smesu stavljamo na papiru za pecenje..
Okrugli pleh oblozimo papirom za pecenje..
Za beli deo umutimo krem sir I secer u prahu..
Slatku pavlaku posebno umutimo ..
Kesicu zelatina rastvorimo u vodi I ostavimo da nabubri.
Zelatin zagrejemo ..sipamo u slatku pavlaku mesamo pa dodamo smesu sa krem sirom ..
Ovo sve stavljamo vrz keksa I u frizider...da odstoji..
Ja sam koristila zamrznute visnje odledila dodala 900 ml vode u oko 550- 600 gr visnja.. Zasladila secerom ..
U ta tecnost dodala sam 2 kesice zelatina(zelatin pripremiti po uputstvo kesice)..
Vrz ohladjeni beli deo stavljamo visnje pa odozgo sipamo zelatinastu tecnost.
Dekorisala sam sa mlevenim bademom I sa visnjama..Topla preporuka svima.
Uzivajte spremajuci.

Nema komentara:

Objavi komentar