Recept (za okrugli pleh 26 - podloga):
- 300 gr mlevene plazme
- 125 gr otopljenog putera
- 2 kasike meda
- Soljica mleka
- 1 lit slatke pavlake
- 300 gr krem sira
- 300 gr secera u prahu ..
- 1 kesica zelatina
- 4 kasike vode
- Crveni deo
- Visnje zamrznute
- 2 zelatina
- 900 ml vode + 8kasika secera
- Za dekoracuju mleveni badem
Otopimo puter pa pomesamo sa mlevenim keksom ,medom I mleka .
Ovu smesu stavljamo na papiru za pecenje..
Okrugli pleh oblozimo papirom za pecenje..
Za beli deo umutimo krem sir I secer u prahu..
Slatku pavlaku posebno umutimo ..
Kesicu zelatina rastvorimo u vodi I ostavimo da nabubri.
Zelatin zagrejemo ..sipamo u slatku pavlaku mesamo pa dodamo smesu sa krem sirom ..
Ovo sve stavljamo vrz keksa I u frizider...da odstoji..
Ja sam koristila zamrznute visnje odledila dodala 900 ml vode u oko 550- 600 gr visnja.. Zasladila secerom ..
U ta tecnost dodala sam 2 kesice zelatina(zelatin pripremiti po uputstvo kesice)..
Vrz ohladjeni beli deo stavljamo visnje pa odozgo sipamo zelatinastu tecnost.
Dekorisala sam sa mlevenim bademom I sa visnjama..Topla preporuka svima.
Uzivajte spremajuci.
Nema komentara:
Objavi komentar