Recept:
Za kore:
- 3*5 belanca
- 3*10 kasika secera
- 3*5 kasika mlevenih oraha
- 3*1 kasika kakaa
- Pecemo tri kore.
- 1 lit mleka
- 15 zumanca
- 10 kasika secera
- 9 kasika brasna+ 2 kasike gustina
- 250 gr omeksalog putera + 250 gr prah secera
Umutimo mikserom zumanca i secera ..na pari polako dodajemo brasna i gustina dobro promesamo sve to sipamo u 1 lit mleka i kuvamo krem...
Ostavljamo krem da se ohladi ..
Umutimo puter sa secerom i dodamo u kremu...promesamo i dodajemo jos 150 gr mlevenih oraha i 200 gr otopljene cokolade.
Svaku koru premazemo sokom od pomarandze.
Filujemo kore i na kraju sa ostatka kreme premazemo celu tortu.
Dekorisemo po zelji ..Torta zahtevna ali ukus za svacije nepce.
Toplo vam preporucujem..
Uzivajte spremajuci.
Nema komentara:
Objavi komentar