t
loading...
15. 08. 2018.
RECEPATA ZA ŠTRUDLU MALI MILION ALI KAKO IZABRATI ONAJ PRAVI!? EVO JEDAN PRED VAMA
Recepata za štrudle…mali milion. Ali kako iz milion izabrati pravi? E ja cunjala, iscunjala jedan recept !!!? Blesavo je ukusna i zarazna. Upozoreni ste? Da ne davim dalje, ajmo na recept…
Štrudla od jabuka i lisnatog testa
SASTOJCI:
jedna tabla lisnatog tijesta (250gr)
3 velike jabuke
2 kašike šećera ili više po ukusu
1 kašika griza
cimet po ukusu
prah šećer
vanilin šećer
PRIPREMA:
Lisnato tijesto razviti i sa obje strane narezati malo manje od trećine tijesta valjkom za pravljenje mrežice pa onda malo razvući tijesto da se formira mrežica.
Na srednju trećinu staviti narendane i ocijeđene jabuke, posuti šećerom, grizom i cimetom pa preklopiti rešetku prvo sa jedne pa sa druge strane.
Rernu zagrijati na 220 C. Pleh u kome će se štrudla peći obložiti papirom za pečenje.
Štrudlu prebaciti na pleh i peći da fino porumeni.
Posuti šećerom u prahu i vanilom i uživati.
Izvor: doznajvise.blogspot.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar