t

loading...

20. 08. 2018.

Penasta torta od maka





















Čeprkajući po maminim receptima ( a mislila sam da sam ih već sve objavila) pronašla sam još jedan kojim sam oduševljena! Ovo je najpenastiji kolač koji sam u životu probala,a da ne sadrži želatin,naravno. Jedina mana mu je što ga “domoroci” pojedu brzinom svetlosti!
Sastojci
6 jaja
180gr šećera
180gr putera
280gr mlev.maka
2.štangle strugane čokolade
1.mala kaf.šoljica ruma
Glazura





100gr čokolade
1.kaf.kaš. šećera u prahu
3 kašike ulja
pekmez od kajsije za premaz

Priprema
1.
Dobro umutite žumanca sa šećerom i omekšalim puterom,pa dodajte mak,struganu čokoladu i rum.
2.
Umutite čvrst sneg od belanaca pa umešajte u fil.

3.
Napomena mladim domaćicama: nikad ne sipajte šne odjednom i ne mutite. Dodajte postepeno i polako kašikom “prevrćite” da masa ostane vazdušasta.
4.
Uspite masu u kalup (26) obložen peki papirom i pecite na 180 C.
5.
Pečenu tortu premažite pekmezom od kajsija pa vratite u isključenu rernu minut da se prosuši.
6.
Premažite glazurom.
Posluživanje
Ljubitelje maka ova torta će sasvim sigurno oduševiti.

Izvor: zabava-i-vijesti.com

Nema komentara:

Objavi komentar