t

loading...

10. 06. 2018.

VOĆNI KOLAČ NA ČAŠE: Jogurt kolač s breskvama i jabukama























Isprobajte ovaj fini, voćni kolač na čaše! Jednostavan i brz za pripremu, sočan i ukusan… Puno epiteta, ali svakako zasluženih!












Sastojci:

2 jaja
2 vanilin šećera
1 i 1/2 čaša šećera
1/2 čaše ulja
2 čaše glatkog brašna
1 prašak za puding s okusom vanilije
1/2 praška za pecivo
1 čaša tekućeg jogurta (180-200 g)
1 žličica limunove korice
300 g bresaka
200 g jabuka
1/2 žličice cimeta
Priprema:

Jabuke ogulite, očistite i narežite na manje komade. Breskve prepolovite i uklonite im koštice. Obje vrste voća ubacite u zdjelu i pomiješajte s cimetom. Ostavite sastrane.

Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i pudingom od vanilije.

Jaja pjenasto izmutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte limunovu koricu, a zatim ulje i jogurt. Dodajte suhe sastojke pa kratko još izmiksajte smjesu na najmanjoj brzini da se svi sastojci sjedine.

Biskvitnu smjesu izlijte u veći kalup za pečenje (25×35 cm) kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Preko biskvitne smjese ravnomjerno rasporedite voće.

Kolač pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite je li pečen.

Kolač ohladite na sobnoj temperaturi, a prije posluživanja možete ga posipati s malo šećera u prahu.

Izvor: brzirecepti.info

Nema komentara:

Objavi komentar