t

loading...

08. 06. 2018.

UKUSNE HURMAŠICE SA KOKOSOM















Sastojci
– Agda
500 g sečera
800 ml vode
1 vrećica
vanila šećera – Tijesto
1,5 mala šoljica šećera
2 vrećice
vanili šećer
2 jajeta 2 šećerne sjemenke vrhnje
3 šoljice ulja
550 g brašna
1/4 muškog kašike soli
1/2 muškog kašike praška za pecivo
150 g kokosa
Priprema
Pripremiti preljev, promješajte šećer, vaniliju i vodu i kuhati na srednjoj vatri 20 minuta. Ostaviti da se ohladi. Za tijesto dobro umutiti jaja sa šećerom i vaniljom. Zatim dodajte vrhnje i ulje i mutiti dok se dobro ne sjedinite. Na kraju dodajte brašno, sol, prašak za pecivo i kokos i miješajte dok se dobro ne sjedinite. Tijesto će biti ljepljivo na dodir, ali se lako može oblikovati. Od njega se praviti hurmašice te ih pritisnuti na ribe. Peći hurmašice na 195 stupnjeva 20-25 minuta. Zaliti vruće hurmašice hladnom agdom.

Izvor:  jednostavni-recepti.info

Nema komentara:

Objavi komentar