t

loading...

10. 06. 2018.

OMILJENA KOMBINACIJA OKUSA: Tart s čokoladom i jagodama

















Jagode i čokolada! Mnogima je to omiljena kombinacija okusa, a uz ovaj recept dobit ćete je u savršeno primamljivoj formi.



Sastojci:

Kora:

250 g mljevenog integralnog keksa,
100 g maslaca,
2 kašike šećera,
1 ravna kašičica cimeta
Fil:

250 ml slatkog vrhnja,
200 g crne čokolade (70 %),
malo maslaca,
1-2 kašike likera od čokolade,
300 g jagoda (ili drugog voća po želji)
Priprema:

Kora:
Pomiješajte mljeveni keks, cimet, šećer i rastopljeni maslac.
Tako pripremljenu smjesu dobro utisnite u podmazan kalup za tart i pecite desetak minuta na 180 °C.
Ostavite da se potpuno ohladi a zatim polako prebacite na ravan tanjur i napunite kremom.

Krema:
Zagrijte slatko vrhnje s malo maslaca. Kad provri sklonite s vatre, dodajte kockice izlomljene čokolade i liker. Sve lagano izmiješajte da se fino sjedini i ostavite da se prohladi.

Pripremljenu kremu ravnomjerno rasporedite preko kore od keksa, a zatim dodajte svježe voće po želji (jagode, maline…).
Na kraju pospite naribanom čokoladom, listićima badema ili sjeckanim pečenim lješnjacima.

Napomena:
Ako tart nećete odmah poslužiti, voće možete preliti crvenim preljevom (napravljenim prema uputama s vrećice) i izgledat će vrlo lijepo.

Izvor:  brzirecepti.info

Nema komentara:

Objavi komentar