t
loading...
10. 06. 2018.
MIRISNE JABUKE: Možete ih poslužiti tople ili hladne
Zbog jednostavnosti i dostupnosti, kuhane jabuke s grožđicama i grubo nasjeckanim lješnjacima, zasigurno ćete s oduševljenjem ponovno pripremati. Osim što su ukusne i jednostavne za pripremu, odlične su i zbog toga što ih možete poslužiti tople ili hladne.
Sastojci:
4 jabuke srednje veličine
500 ml vode
100 g šećera
1 vanilin šećer
4 žlice limunova soka
cimeta u kori
80 g grožđica
10 g svježeg đumbira
Za ukrašavanje:
50 g grubo narezanih lješnjaka
1 vrećica šlaga
Priprema:
U kipuću vodu dodajte šećer, vanilin šećer, limunov sok, koricu cimeta i oguljeni, na listiće narezani đumbir. Zajedno kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
Jabuke ogulite i očistite im sredinu, a zatim ih stavite kuhati u vodu sa šećerom.
Tijekom kuhanja jabuke okrenite i kuhajte sa svake strane po 5 minuta.
Pred kraj kuhanja dodajte oprane grožđice.
Jabuke stavite u odgovarajuće zdjelice ili na tanjur, prelijte ih tekućinom s grožđicama u kojoj su se kuhale i pospite grubo nasjeckanim lješnjacima.
Poslužite sa šlagom koji ste pripremili prema uputi na ambalaži.
Izvor: brzirecepti.info
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar