t

loading...

10. 06. 2018.

BRZA HAVANA TORTA: Jednostavna verzija popularne (i ukusne!) torte
















Brza verzija havana torte, jednostavna za napraviti i jaaaako ukusna!



Sastojci:

Za biskvit:

3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
malo praška za pecivo
Krema:

1/2 l mlijeka
1/2 l slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
15 dag šećera
1 vrećica želatine u prahu od (10 g)
15 dag poprženih lješnjaka
15 dag napolitanki sa lješnjacima (jadro)
Priprema:

Ugrijati peć na 160 °C.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo, stavit u kalup 26 cm i peć oko 15-ak minuta.
Ulupat slatko vrhnje u čvrsti šlag.
Ugrijati mlijeko sa šećerom (dok se šećer ne rastopi), ohladiti i dodat u to ulupano slatko vrhnje, samljeveni keks i samljevene lješnjake (lješnjake obavezno popržiti na tavi ili stavit malo u pećnicu). Kad smo to sve dobro izmiješali, želatinu rastopi prema uputama na pakiranju i dodamo u kremu, dobro promiješat mikserom.
Na pečeni (hladni) biskvit namazati cijelu kremu i ohladiti (u kalupu!!!).
Ukrasite po želji. Torta na slici je ukrašena šlagom iz vrećice (potrebna su 3 šlaga), s malo naribane čokolade i kandiranim višnjama.
Napomena:
Ako želite tortu u slojevima, kao kod “prave” havana torte, podijelite kremu na tri dijela. Stavite prvi dio kreme na biskvit i pospite trećinom smjese od lješnjaka i keksa, pa stavite koju minutu u zamrzivač da se stegne, da se ne pomiješa drugi sloj kreme i keksa. Zatim sve ponovite još jedanput, pa još jedanput.

Izvor:  brzirecepti.info

Nema komentara:

Objavi komentar