t

loading...

07. 06. 2018.

Ledene čokoladne kocke sa mentom
















POTREBNO JE (za 36 kockica)
ZA KORU: 250 grama keksa sa niskim sadžajem šećera, 6 kašika topljenog putera
ZA KREM: 100 g kokosovog ulja, 100 g šlaga, kašičica ekstrakta od vanile, 3 kašičice ekstrakta od mente, 2 kašike šećera u prahu
ZA PRELIV: 100 g crne čokolade i 2 kašike kokosovog ulja
PRIPREMA: Stavite keks u jednu čvršću kesu i smrvite ih dok se ne pretvore u sitne komadiće. U činiji pomešajte keks sa istopljenim puterom i dobro izmešajte. Pleh obložite papirom za pečenje i rasporedite keks tako da formira koru, a zatim stavite to u frižider. Zatim u činiji pomešajte sastojke za krem i umutite ih mikserom dok ne dobijete izjednačenu smesu. Dobijen krem premažite preko kore pa vratite u frižider na još sat vremena. Dok se to hladi, u maloj činiji pomešajte čokoladu i kokosovo ulje i otopite u mikrotalasnoj u intervalima od 20 sekundi između kojih ćete promešati smesu dok se čokolada potpuno ne otopi. Izvadite pleh iz frižidera i isecite kolač na 36 kockica. Stavite ih na metalnu rešetku i prelijte otopljenom čokoladom. Pre služenja ih ohladite u frižideru.

Izvor:  jednostavni-recepti.info

Nema komentara:

Objavi komentar