t

loading...

07. 06. 2018.

Danski kolač sa marelicom



















SASTOJCI
• 500 grama lisnatog tijesta
• 1 vrećica praška za puding od vanilije
• 500 ml mlijeka
• 1 žlica maslaca
• 3 žlice šećera
• 1 velika konzerva kompota od marelica
• šećer u prahu za posipanje
UPUTE
Izvaditi marelice iz kompota i ostaviti da se ocijede.
U posudi promiješati prašak za puding sa šećerom.
Od cijele količine mlijeka odvaditi 6 žlica i otopiti smjesu praška za puding i šećera.
Ostatak mlijeka staviti na štednjak da zakipi.
Kad mlijeko zakipi, dodati smjesu praška za puding i dobro miješati da ne nastanu grudice.
Skuhati puding.
U vrući puding staviti žlicu maslaca i dobro promiješati.
Ostaviti da se krema hladi.
Odmrznuto tijesto razvaljati u pravokutnik debljine 6-7 milimetara na pobrašnjenoj podlozi.
Odrezati rubove tijesta nožem da se dobije pravilan pravokutnik.
Rezati četverokute veličine 10×10 centimetara.
Na svaki četverokut staviti žlicu kreme i preko nje polovicu ocijeđene marelice.
Kolač prebaciti na posudu za pečenje.
Peče se u zagrijanoj rerni na 200 stupnjeva 20 minuta.
Topli kolač posipati šećerom u prahu.
Prijatno!

Izvor:  jednostavni-recepti.info

Nema komentara:

Objavi komentar