t

loading...

11. 06. 2018.

Koji med uzimati za određene tegobe? Za što su dobri propolis, matična mliječ i pelud?


















Najčešće pitanje korisnika meda glasi: „Koji je med najbolji?“ Odgovor ne postoji. Svaki je prirodni med dobar i ima posebne karakteristike potrebne za iscjeljenje određenih tegoba. Slijede opisi raznih vrsta meda i za što su najpogodniji.

Što se tiče kvalitete, možemo navesti jedan, gotovo nepoznat podatak – dokaz da konzumirate pravi, prirodni med osjećaj je da vas „štipa“ dok ga polako otapate u ustima i grlu. Taj učinak stvara otrov koji pčele radi zaštite ubrizgavaju u med. Pri izboru odgovarajuće vrste meda za prevenciju bolesti i iscjeljenje dobro je konzultirati se s iskusnim apiterapeutom, poznavateljem proizvoda medonosne pčele, prenosi atma.hr.



Bagremov med
Dobar je za one koji imaju probavne smetnje, djeluje umirujuće i uravnotežuje cijeli organizam. Zbog visokog sadržaja fruktoze mogu ga uzimati i dijabetičari. Preporučuje se i djeci do tri godine jer je lagan.

Lipov med
Djeluje antiseptički i umirujuće. Koristi se kod gripe, prehlade, bronhitisa i respiratornih oboljenja koja su izazvali streptokoki, stafilokoki i druge gram-pozitivne bakterije. Potiče znojenje i tijekom uzimanja preporučuje se određeno vrijeme mirovanja u krevetu.

Izvor:  24hzanimljivosti.com



Nema komentara:

Objavi komentar