t

loading...

18. 04. 2018.

NAPOLITANKA TORTA














Ovo je zaista fantastična,kremasta torta koja pre svega jako,jako brzo se pravi a ukus je mmmmmmm….

Sastojci

Korica

8 belanaca,
8 kašika šećera,
10 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna.
Fil

8 zumanaca
8 kasika secera
4 pudinga vanila
1 litra i 300 ml mleka
250 gr margarina
250 gr secera u prahu
300 gr napolitanki od lesnika
150 gr cokolade
Dekoracija

2-3 slaga ili slatka pavlaka


Način pripreme

Umutiti mikserom belanca sa šećerom, dodati orahe i brašno, sve lagano izmešati sa varjačom, testo istresti u podmazanu i brašnom posutu tepsiju dimenzije 30×28 cm, ispeći koru. Peci koru na 180 C.
Fil: Umutiti 8 žumanaca sa 8 kašika šećera. U tu masu dodati 4 kesice pudinga od vanile, promešati mikserom da se sjedini i ne budu grudvice (ako vam bude jako gusto uzmite malo mleka od onih 1,300 ml) pa skuvati u 1,300 ml mleka.
Ostaviti da se fil ohladi. Posebno umutiti 250 gr margarina sa 250 gr šećera u prahu. Masu od pudinga i žumanaca sjediniti sa margarinom.
Fil podeliti na dva dela.
U prvi deo dodati 300 gr rendanih napolitanki od lešnika (zamrznuti ih predhodno, onda se lakše rendaju).
U drugi deo dodati 150 gr otopljene čokolade.
Filove redajte kao na slici. Prvo ide kora, prvi fil, drugi fil i onda šlag.


Izvor:  .malikuhar.com

Nema komentara:

Objavi komentar