t

loading...

22. 03. 2018.

PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Evo šta to ZAISTA radi vašem organizmu!
U orkuženju koje je prilično nezdravo postali smo opsednuti zdravim životom: u užurbanoj svakodnevnici retko ko može da ispuni svoja očekivanja.

Kvalitetan doručak, zdrave namirnice, svakodnevno vežbanje, samo su neke stvari kojima mnogi pridaju značaj u realizaciji zdravijeg načina života.

Uprkos tom trudu, istovremeno mnogi nesvesno čine stvari koje im mogu narušiti zdravlje.

Evo o čemu je reč...

Ne mažete se redovno kremom sa zaštitnim faktorom

Za vreme letnih meseci to se podrazumeva, ai mnogi zaboravljaju da bi od UV zračenja trebalo da se zaštite i u ostalim, čak i zimskim mesecima. Redovna zaštita kremama zaštitnog faktora od 15 na više, može smanjiti rizik od melanoma za čak 50 posto. Ultraljubičasti zraci su svuda. Prodiru kroz stakla automobila, prozore kancelarija i stanova, čak i kada pada kiša ili kada je oblačno. Morate se zaštiti čak i ako idete na skijanje, klizanje, planinarenje, šetnju, poručuje dermalotog Lili Talakub, piše Huffington Post.Pijete kafu na prazan želudac

Istraživanja su pokazala da je kofein dobar za podsticanje metabolizma, smanjiće i rizik od nastanka dijabetesa, ali i smanjiti opasnost od prerane smrti. Ali to ne znači da će jutarnja šoljica kave na prazan želudac biti dobar izbor. Nutricionista Eliza Sevidž pojasnila je da tokom noći možemo dehidrirati, posebno za vreme zimskih meseci i pod uticajem grejanja tokom noći. Ispijanje kafe na prazan želudac samo će pogoršati stanje dehidracije, pa je ujutro potrebno na prazan želudac prvo popiti vodu.

Puno sedite

Sedelački način života danas je gotovo uobičajen, a krije mnoge opasnosti po zdravlje poput pojačanog rizika od oboljevanja od dijabetesa, krvnih ugrušaka, nedostatka koncentracije i pada produktivnosti. Ne morate trčati maratone, ali i "trikovi" poput onih da parkirate svoje vozilo malo dalje od ulaza, ustanete kada su reklame i slično, može imati pozitivne pomake na prevenciju vašeg zdravlja.

Nedostatak sna

Poremećaji sna vrlo su česta pojava i nekvalitetan ili nedovoljan san može uzrokovati brojne zdravstvene probleme poput viskog pritiska, dijabetesa, srčanih oboljenja, gojaznosti...

Izvor:  .kutaknet.com

Nema komentara:

Objavi komentar