t

loading...

28. 03. 2018.

MEDENI DESERT












Jednostavan, lagan i jako fin 🙂
Sastojci

potrebno je
1 l mlijeka
1 šolja od 2,5 dl gustina
1,5 šolja oko 300 g šećera
5 kašika kakaa u prahu
5o g maslaca
3 kašike meda
1 kom vanilin šećera
oko 30 kom čokoladni keks


Priprema

U većoj posudi izmiješati gustin, šećer, kakao i vanilin šećer. Mlijeko podgrijati da bude mlako, sipati po malo u smjesu sa gustinom i mutiti, staviti da se kuva uz neprekudno miješanje žicom dok se ne zgusne. U vruće dodati maslac i med i miješati da se istope.
U kalup 30 x 10 cm  obložen folijom, sipati vruću smjesu, ostaviti 3-4 kašike, stavljati keks.
Premazati ostatkom smjese pa poslagati keksa koliko treba da se prekrije smjesa, prekriti folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći.
Ukrasiti po želji.

Izvor:  malikuhar.com

Nema komentara:

Objavi komentar