t

loading...

24. 03. 2018.

LEDENI KOLAČ SA VIŠNJAMA















Pravo je zadovoljstvo imati ovaj recept.
Sastojci

Za kremu:

2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
500 ml mleka
10+5 kašika šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
2 čaše kisele pavlake
1 kesica želatina
I još:

oko 200 g keksa
1 velika kutija piškota
po potrebi voćnog soka (za natapanje piškota i keksa)
100 g bele šlag kreme
100 ml gazirane vode
oko 400 g višanja
1 kašika griza


Priprema

Puding sa 10 kašika šećera skuvati u mleku i skloniti da se ohladi.
Ohlađen puding izmiksati, dodati mu kiselu pavlaku i 5 kašika šećera i lepo umutiti, pa postepeno dodavati umućenu slatku pavlaku da se sve sjedini.
Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u fil, pa ga staviti u frižider.
Višnje očistiti od koštica i iscediti sok, pa im dodati kašiku griza i izmešati.
Keks umakati u sok i ređati ga na dno pleha, preko njega staviti polovinu fila i na fil rasporediti polovinu oceđenih višanja. Zatim poređati piškote umakane u soku, preko njih naneti preostali fil i preko fila staviti ostatak višanja.
Šlag kremu umutiti sa kiselom vodom i premazati kolač.
Ostaviti ga u frižider da prenoći.

Izvor:  .malikuhar.com

Nema komentara:

Objavi komentar