t

loading...

15. 07. 2018.

UPOZORENJE, DJEVOJKE I ŽENE! – UKOLIKO OTKRIJETE OVAKAV PLIK NA VAŠIM GENITALIJAMA ODMAH OVO URADITE JER STE MOŽDA ZARAŽENI

Neki plikovi su samo to – plikovi. Normalni vaginalni plikovi nisu ništa alarmantno ili sramno. Sve žene mogu dobiti vaginalne plikove.
Ustvari, ne morate biti seksualno aktivni, ne morate biti nečisti, i ne mora se raditi ni o čemu posebnom da bi ih dobili. Najčešći uzroci vaginalnih plikova su: trenje, urasle dlačice i začepljenje žlijezde.Trebate razlikovati tipične STD plikove i čekiće. Originalni vaginalni plikovi prilično podsječaju na svake druge plikove i mogu sadržavati tečnost ili krv.
Mogu biti ovularni ili kružni i kad ih dotaknete možete imati osjećaj da dirate gel. Mogu se pojaviti kao čisti obojeni plikovi, ili mogu biti veoma crveni, a vjerovatno će potamniti u centru kada se krv nakupi u njima. Kako god, ne bi trebali svrbjeti ili goriti ili loše mirisati.
Obično se pojavljuju kao samostalni plikovi.
Kako da ih liječite?

Najbolji lijek je da ih umočite u vruću kupku. Možete probati i druge specijalne tretmane ali oni nisu potrebni. Umakanje u vodu ih otklanja prirodno i bezbolno.
Nemojte ih otvarati jer se možete izložiti infekciji. Samo ih pustite da prirodno nestanu i oni će se sami zaliječiti.

Izvor:  novo-izdanje24.info

Nema komentara:

Objavi komentar