t

loading...

18. 07. 2018.

Topla voda s limunom je smešna! Ova tri napitka čine čuda za mršavljenje. A jedan od njih kida!Voda sa limunom je ovih dana za mnoge najpopularniji način započinjanja dana, ali čini se da smo malo preterali sa ovim trendom bez obraćanja pažnje na pojedine negativne efekte.

Iako nam limunov sok obezbeđuje bogatu dozu vitamina C i antioksidanasa, samo topla voda sa limunom nam neće pomoći da smršamo jer život nije fer. Pritom, na raspolaganju imamo jako malo dokaza koji ukazuju na to da ona poboljšava varenje i čisti telo od otrova – bez obzira na brojne hvalospeve koje upućuju poznate osobe.

I ne samo to, topla voda sa limunom može dovesti do nekih prilično neprijatnih sporednih pojava ako preterujemo sa njenim konzumiranjem.

Previše tople vode sa limunom može dovesti do gorušice jer je ovo voće jedno od najkiselijih, a ta ista kiselina može dovesti i do oštećivanja gleđi na zubima.

Bez ispiranja usta vodom, kiselina može da ostane na našim zubima i napravi više štete nego koristi.

Većina ljudi trebalo da pije jednu do dve šolje ovog napitka.

Jasno je da ne postoji svemoćni magični napitak koji će nam pomoći da smršamo, ali postoje određene opcije koje zajedno sa zdravim životnim stilom mogu da nam pomognu da dođemo do željenog cilja, a ovo su definitivno pića koja bi trebalo da počnete češće da pijete:

Kafa

Možemo je nazvati prirodnim energetskim napitkom, a istraživanja pokazuju da nam dve do tri šoljice kafe pre treninga omogućavaju da treniramo duže i napornije – a to znači da organizam sagoreva više kalorija. Studija objavljena u "Žurnalu sportske medicine i fizičkog zdravlja" otkrila je da su vežbači mogli da urade skoro 20 odsto više ponavljanja tokom treninga.

Međutim, važno je zapamtiti da kafu treba uvek piti bez dodavanja šećera i mleka jer je to najbrži način da se ponište njeni pozitivni efekti.

Hladna voda

Zamenite limun sa par kockica leda jer hladni napici teraju telo da troši više energije kako bi održavalo našu telesnu temperaturu. Ovo znači da bi konzumiranjem tri velike čaše hladne vode tokom dana naše telo sagorelo 100 ekstra kalorija. Ako ovo budete radili svaki dan, tokom godine možete da izgubite i do 4.5 kilograma, pod uslovom da ove kalorije ne nadoknađujete drugom hranom.

Zeleni čaj

Ne samo da je zeleni čaj oslobođen kalorija, već može da nam pomogne da sagorimo masti i skinemo neželjene kilograme. U jednoj studiji, osobe koje su pile četiri šolje zelenog čaja dnevno tokom dva meseca izgubile su skoro 3 kilograma više od onih koje su pile samo vodu.

Analiza "Evropskog nutritivnog žurnala" takođe je pokazala da osobe koje piju zeleni čaj u proseku imaju manje kilograma i uži struk.

Uvek birajte svež čaj i izbegavajte flaširane opcije jer one mogu da sadrže puno šećera i znatno manje antioksidanasa. Takođe bi trebalo da izbegavate suplemente zelenog čaja jer mogu da dovedu do oštećenja na jetri.
Izvor:  .kutaknet.com

Nema komentara:

Objavi komentar