t
loading...
15. 07. 2018.
Rigojanci
…stari dobri classic,omiljen za sve generacije,,velike i male….
SASTOJCI
Za Biskvit
6 zumanaca
200g. secera
1dl. ulja
140g. brasna
6 v. zlica gustina
1 prasak za pecivo
3-4 v. zlice kakaa
6 bijelanca(cvrsti snijeg)
FIL 1
4dl. mlijeka
2 v. zlice gustina
1 puding-prah- od jagode ili maline
4 zumanca
150g. secera
200g. margarina za kreme
FIL2
4 bijelanca
250g. secera
1 m. salica vode
4dl. kave ili nescafe-a za natopiti biskvitne kore
Cokoladna Glazura
150g. cokolade za kuhanje
4 v. zlice ulja
malo vode
slag za ukras
PRIPREMA
Pijenasto miksajte zumance sa secerom.Pomijesajte skupa, brasno, prasak za pecivo, gustin i kakao.Sijedinite skupa, dodajte ulje i na kraju cvrsti snijeg od bijelanjaka.Biskvitnu smijesu pecite na laganijoj vatri, 180C oko 35 minuta.Kada se ohladi, prerezati ga na dva djela.
Za fil 1
Pomijesajte skupa gustin i mlijeko, pa dodajte puding od jagode, dobro izmijesajte pa procijedite.Odvojite 4 zumanca i mutite sa secerom, dodajte u procijedenu masu, i kuhajte na laganoj vatri da se zgusne kao puding.Ohladite pa dodajte umuceni margarin.
Fil 2
4 bijelanca cvrsto miksajte, a secer i vodu stavite da prokuha kao za slatko, polagano dodajte u cvrsti snijeg neprestano miksajuci(da bi vam saum-snijeg bio osobito cvrst i kompaktan jos ga miksajte na pari par minuta).Tijesto prerezite na dva djela i poprskajte ga sa ohladenom kavom(po zelji koliko zelite da vam biskvit bude vlazan)Na podlogu stavite prvi biskvit, na njega fil 1, pa opet drugi biskvit, pa fil 2, na vrh stavite glazuru od cokolade.Dobro ohladite ,prvih 15 minuta drzite u zamrzivacu, pa ga izvadite i stavite u najhladniji dio vaseg frizidera!!
Izvor: novo-izdanje24.info
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar