t

loading...

18. 07. 2018.

Primenite ovo pre jela i poješćete MANJE: Bolje od čaše vode!

Popijte čašu vode pre jela i manje ćete pojesti jer će vas voda učiniti sitijima - savet je kojim se mnogi služe kako bi  pojeli manje.

I taj način kontrolisanja unosa hrane i mršavljenja je u redu, ali nutricionisti su pronašli još bolje rešenje kako pojesti manje, a osećati se sitima

Trik je u tome da pre jela pojedete malo - belančevina. Naime, pojedete li pre glavnog obroka užinu bogatu belančevinama (otprilike sat vremena pre nego planirate jesti) to će vam pomoći da se, kada krenete da jedete, ne prejedete i pojedete manje. Belančevine će pomoći da se duže osećate sitima što može povećati šanse  smršate.

'Belančevina treba duže da se vare od masnoća i ugljenih hidrata zbog čega nas duže drže sitima. Savetujem ljudima da se posluže ovim trikom kada idu da jedu napolju ili kada znaju da će biti u blizini hrane koja bi ih mogla mamiti.
Kada želudac nije prazan, možete razumnije paziti šta i koliko jedete. Zato sat vremena pre obroka popijte čašu mleka sa 1 odsto masnoće, pojedite tvrdo kuvano jaje, jogurt ili šaku badema ', kaže nutricionistkinja Karen Ansel.


Izvor:  kutaknet.com

Nema komentara:

Objavi komentar