t

loading...

15. 07. 2018.

Bačoko! Torta je pokupila svu slavu i bila pravljena još puuuno puta…





















Jednog davnog dana dogodilo se da sam dobila narudžbu za tortu, a nisam imala vremena, pa sam sastavila jednu čokoladnu od gotovih biskvita, instant kreme, banana i ruma… Pa, reko’, nemre ‘torta iz vrećice’ biti moja ‘najslavnija’ torta 😀 Mislim da je okus taj, a biskvit je još finiji 😉
Sastojci
Za biskvit:
200 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
150 g smeđeg šećera
50 g kakaa u prahu
50 g Gussnela Dolcela
1 vrećica Praška za pecivo Dolcela
150 ml ulja
400 g kiselog vrhnja
2 žlice ruma



Za prelijevanje biskvita:
50 ml mlijeka

30 ml ruma

Za bačoko kremu:
500 g očišćenih banana
1 žlica ruma
200 g čokolade za kuhanje
200 ml vrhnja za šlag
1 vrećica Šlagfixa Dolcela

Priprema
1.

Za biskvit pomiješajte brašno, šećer, kakao u prahu, Gussnel i prašak za pecivo.
2.
Dodajte ulje, vrhnje i rum, pa miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete homogenu smjesu.
3.
Ulijte smjesu u namašćeni i pobrašnjeni kalup promjera 24 cm i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 minuta.
4.
Ostavite da se ohladi u kalupu, a zatim biskvit preprežite uzdužno napola, tako da dobijete dvije kore.
5.
Donju koru vratite u kalup i poškropite polovicom mješavine ruma i mlijeka.
6.
Za kremu usitnite banane u električnoj sjeckalici tako da dobijete homogenu smjesu, po mogućnosti bez grudica. Umiješajte rum.
7.
Čokoladu rastopite na pari i umiješajte u banane.
8.
Na kraju dodajte vrhnje za šlag istučeno sa šlagfixom i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
9.
Kremu rasporedite po donjoj kori biskvita u kalupu i preklopite je gornjom korom.
10.
Poškropite ostatkom mlijeka i ruma i stavite u hladnjak da se dobro rashladi (minimalno sat vremena).
11.
Ukrasite po želji (voće, čokoladni ukrasi…).
12.
Napomena:
*Pošto je bez jaja, biskvit je osjetljiv na premještanje. Da bi vam bilo lakše, smjesu možete raspodijeliti u dva dijela i ispeći dvije kore u pek papirom obloženom kalupu i onda ih premještati bez problema.

*Želite li još finiju i kvalitetniju tortu, u svakom slučaju preporučam kvalitetnu tamnu čokoladu umjesto čokolade za kuhanje. Čokolada za kuhanje svakako smanjuje trošak.

*Biksvit je sočan, fin i nije zbijen, što se vidi iz slika. Ukoliko vam je ispao zbijen i gumenast, nešto je pošlo po krivu 🙂 .
Posluživanje
Tortu narežite na kriške i poslužite uz tučeno vrhnje ili kuglicu sladoleda od vanilije.
Savjet
Ovo je ‘oniža’ torta, tako da ako hoćete malo veću, poduplajte kremu ili dodajte u nju više šlaga… Ili ispecite tortu u višem-užem kalupu;)) I, da… Po meni nema apsolutne nikakve potrebe za dodavanjem šećera u kremu, no ako netko voli slađe kreme, može dodati šećera u prahu pri pripremi… U svakom slučaju, probajte kremu za vrijeme pripremanja i procijenite sami :)))!
Napomena
Moj original
Bačoko! titanic varijanta
Isprobano
Jasminkazg1 isprobala uz dodatak jagodičastog preljeva
Merimabosna isprobala, još jedna

Izvor:  novo-izdanje24.info

Nema komentara:

Objavi komentar