t
loading...
08. 06. 2018.
Pohovani šampinjoni
Sastojci
400 grama krušnih mrvica
100 grama brašna
150 ml mlijeka
1 kašika limunovog soka
desetak većih šampinjona
ulje za prženje
sol i biber po želji
6 kašika nasjeckanog peršina
U blenderu pomiješajte svježi peršin i krušne mrvice dok ne dobijete fino smljevenu smjesu, dodajte sol i biber po želji. Peršin obavezno operite i dobro posušite prije miješanja s kruhom, piše “Dnevnik“…
U mlijeko ulijte limunov sok i pustite da odstoji desetak minuta.
Gljive očistite i narežite na kriške debele oko jednog centimetra.
Na kuhinjsku površinu rasprostrite “stanicu” za pohovanje: u tri zdjelice odvojeno postavite brašno, mlijeko s limunom i krušne mrvice. Ovako možete ispohati i druge vrste gljiva poput bukovača i vrganja. Svaku krišku šampinjona dobro umočite u brašno, mlijeko i na kraju mrvice s peršinom, pa stavite peći na zagrijanu tavicu oko tri minute, dok ne dobijete hrskavu zlatno-smeđu koricu.
Pržene šampinjone poslužite uz umak na bazi majoneze u koju možete dodati kašiku senfa, komadiće kiselih krastavaca, luk, crvenu papriku i malo limunovog soka.
Prijatno!
Izvor: jednostavni-recepti.info
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar