t
loading...
10. 06. 2018.
NJOKI OD KRUMPIRA: Ne kupujte gotove, domaći su ukusniji, a nije ih teško napraviti
Njoki su ukusno i mnogima omiljeno jelo, mogu se služiti kao prilog, ali, pogotovo kad su pripremljeni na ovaj način, koji je objašnjen na portalu Doznajemo.com, i kao lagani obrok, uz neku finu salatu.
Sastojci (za dvije osobe):
2 krumpira,
100 g svježeg sira,
200 g brašna,
1 jaja,
2 grančice svježeg timjana,
sol,
papar,
4-5 žlica maslinova ulja,
2 žlice maslaca
Priprema:
Kuhan i ohlađen krumpir oguliti i u većoj zdjeli ispasirati, dodati jaje, sir, brašno, sol i papar po ukusu. Dobro promiješati.
Smjesu istresti na pobrašnjenu površinu, dodati listove sa jedne grančice timjana te rukama mijesti dok se ne formira fino i glatko tijesto. Ako je tijesto ljepljivo dodati brašna dok ne postane glatko i fino.
Paziti da se ne premijesi kako njoke ne bi postale pretvrde.
Tijesto presjeći na pola i svaki dio rukama formirati u duži a tanji oblik valjka. Nožem, koji smo prethodno pobrašnili, rezatu komade dužine 2 do 3 cm kako bi se dobili njoki.
Ako želite da vaši njiki imaju onaj prepoznatljivi oblik, morate komadić s jedne prerezane strane pritisnuti o zupce vilice, tako da s strane ostanu karakteristični nabori, a druge rupa od palca.
Njoke kuhati u slanoj i kipućoj vodi par minuta, odnosno dok ne isplivaju na površinu vode.
U tavu sipati malo maslinovog ulja, njoke ocjediti od vode te ih staviti na maslinovo ulje.
Dodati malo soli i papra i pržiti dok ne dobiju finu boju. Dodati žlicu maslaca i grančicu timjana, te pržiti još par minuta.
Izvor: brzirecepti.info
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar