t

loading...

07. 06. 2018.

Krem torta od maka
















SASTOJCI
Za biskvit :
● 2 jaje
● 1 šalica šećera (od 2 dl)
● 2,5 šalice žestokog brašna
● 1,5 šalice maka
● 1,5 šalice mineralne vode
● 1 šalica ulja
● 1 prašak za bovuće
● 1 vanilin šećer
Za kremu:
● 6 dl mlijeka
● 2 pudinga od vanilije
● 5 žličice šećera
● 100 g margarina
PRIPREMA
Biskvit:
Za pripremu biskvita jajima odvojimo žutanjke od bjelanjaka, od bjelanjaka napravimo snijeg.
Sve ostale sastojke sjedinimo, na kraju umiješamo sojine, a smjesu ulijemo u aromatiziranu okruglu mješavinu i pečemo na 220 ° dok rubovi ne porumene.
krema:
Za pripremu kreme stavimo kuhati mlijeko i odvojimo 1 dl u kojem smo miješali puding i šećer te ulijemo u ostatak mlijeka i na laganoj vatri neprestano miješamo dok se ne zgušne.
Puding ohladimo te u hladno dodati margarin i miješati mikser dok ne dobivamo jednoličnu kremu.
Završni postupak:
Pečeni biskvit prerežemo na dva jednaka dijela, ohladimo a onda između namažemo pripremljenog kremu.
Tortu odozgo pospemo šećerom u prahu ili po želji dekoriramo.


Izvor:  jednostavni-recepti.info

Nema komentara:

Objavi komentar