t

loading...

10. 06. 2018.

KOPRIVA: Ova biljka LEČI i NAJGORE BOLESTI, a raste svuda oko nas!Većina nas izbegava koprivu zbog neprijatnog osećaja koji izaziva kada ožari. Ipak, njena lekovita svojstva su dovoljan razlog da to zanemarite.

Moćan lek.

Naime, koren, stabljika i list koprive pozitivno deluju na naš organizam. Mladi listovi koprive sadrže pet puta više kalcijuma i šest puta više vitamina C od spanaća. Visoka koncentracija gvožđa u ovoj biljci čisti, ali i poboljšava kvalitet krvi. Takođe, list koprive je bogat mineralima: gvožđem, fosforom, silicijumom, kalcijumom, magnezijumom, pa je odličan lek za anemiju, neka kožna oboljenja i opadanje kose.

Recepti:

Kašičicu sušene koprive prelijte sa 2,5 dl vrele vode, ostavite da odstoji 10 minuta, procedite i pijte tri puta dnevno. Ovaj čaj je odličan za detoksikaciju organizma, a pritom će rešiti sve probleme s ekcemom, glavoboljom, mokraćnim kanalima, želucem, anemijom… Možete da ga pijete i kada vas muče virusne ili bakterijske infekcije.
Ukoliko imate problema sa opadanjem kose, koprivu prelijte s pola litra vrele vode, ostavite da odstoji pet minuta, procedite i dodajte šoljicu sirćeta. Umasirajte ovu smešu u kožu glave pola sata pre pranja kose.
Izvor: narodni-lekar.com

Nema komentara:

Objavi komentar