t
loading...
09. 06. 2018.
JABUKE U ŠLAFROKU: Starinska slastica s jabukama u omotaču od tijesta
Sastojci:
Za tijesto:
1 jaje
1 žlica šećera
1 vanilin šećer
200 g glatkog brašna
250 ml mlijeka
prstohvat soli
Ostalo:
5-6 većih jabuka
šećer i cimet za posipanje
malo brašna za paniranje
Za posluživanje:
sladoled od vanilije
preljev od malina
Priprema:
Jaje razmutite s malo mlijeka pa dodajte sol, šećer i vanilin šećer. Dodajte ostatak mlijeka, brašno i prašak za pecivo pa miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.
Smjesa za pripremu jabuka u šlafroku slična je smjesi za palačinke, samo je malo gušća.
Jabuke očistite i pažljivo im izdubite sredinu pa ih izrežite na kolutove debljine cca 0,5 cm.
Kolutove jabuka umačite u smjesu i pecite u vrelom ulju dok ne poprime zlatno žutu boju. Pečene jabuke stavite na papirnati kuhinjski ručnik da se ocijedi višak masnoće.
Jabuke u šlafroku uvaljajte u mješavinu šećera i cimeta te poslužite tople uz kuglicu sladoleda od vanilije i preljev od malina.
Za pripremu preljeva, maline ili šumsko voće kratko prokuhajte sa šećerom i po potrebi malo usitnite u blenderu.
Izvor: brzirecepti.info
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar