t

loading...

09. 06. 2018.

JABUKE U ŠLAFROKU: Starinska slastica s jabukama u omotaču od tijesta
















Sastojci:

Za tijesto:

1 jaje
1 žlica šećera
1 vanilin šećer
200 g glatkog brašna
250 ml mlijeka
prstohvat soli
Ostalo:

5-6 većih jabuka
šećer i cimet za posipanje
malo brašna za paniranje
Za posluživanje:

sladoled od vanilije
preljev od malina
Priprema:

Jaje razmutite s malo mlijeka pa dodajte sol, šećer i vanilin šećer. Dodajte ostatak mlijeka, brašno i prašak za pecivo pa miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.

Smjesa za pripremu jabuka u šlafroku slična je smjesi za palačinke, samo je malo gušća.

Jabuke očistite i pažljivo im izdubite sredinu pa ih izrežite na kolutove debljine cca 0,5 cm.

Kolutove jabuka umačite u smjesu i pecite u vrelom ulju dok ne poprime zlatno žutu boju. Pečene jabuke stavite na papirnati kuhinjski ručnik da se ocijedi višak masnoće.

Jabuke u šlafroku uvaljajte u mješavinu šećera i cimeta te poslužite tople uz kuglicu sladoleda od vanilije i preljev od malina.

Za pripremu preljeva, maline ili šumsko voće kratko prokuhajte sa šećerom i po potrebi malo usitnite u blenderu.

Izvor:  brzirecepti.info

Nema komentara:

Objavi komentar