t

loading...

18. 04. 2018.

RUŽICE SA JABUKAMA
















Nisam nikada jela ni finije ni ljepse ruzice! Divno lisnato tijesto , socne i fine! A tako su lijepe da zasjene sve ostale slatkise! Jednostavnije i brze ne ide! A rezultat fenomenalan!



Sastojci

1 paket lisnatog tijesta
2-3 jabuke
2 zlice marmelade po zelji
cimet, secer u prahu
Priprema

Ako imate za kupiti gotovo razvaljano tijesto onda cete jos skratiti duzinu pripreme. Ako ga morate prvo razvaljati onda ga razvaljajte sasvim tanko, trake su sirine 4-5cm a duzine 20-25cm.
Jabuke ocistite od kostica i narezite na sasvim tanke ploske. Prelijte ih kuhanom vodom i dodajte sok jednog limuna.
Trake tijesta premazite marmeladom po zelji. Ja sam uzela marelicu i razrijedila ju sa svije zlice limoncela.
Ploskice slazite jednu preko druge cijelom duzinom. Jabuke moraju malo viriti iznad ruba tijesta.
Po zelji posipajte cimetom. ruzice-sa-jabukama-8b4339a43501e4f74690137f0b12838b_view_l
Preklopite donju stranu preko gornje , tako da jabuke vire iznad tijesta.
Zamotajte u ruzice . ruzice-sa-jabukama-9dba1d109e6c262a075bfa938d6c9334_view_l
Poslazite ih u namascen i brasnom posut lim za pecenja mafina.
U zagrijanu lecnicu na 180-190 stupnjeva 35-45 minuta. Pecite sa gornjim i donjim grijacem a ne na vruci zrak kako vam jabuke ne bi izgorijele po rubu!
Dobar tek!
Mala napomena – Kada prelijete jabuke vrucom vodom i iscijedite limun, ostavite tako par minuta kako bi ploske malo omeksale . Inace ih necete moci motati. Ako imate mikrovalnu stavite ih u malo vode i sok limuna unutra na 2-3 minute.


Izvor:  malikuhar.com

Nema komentara:

Objavi komentar