t

loading...

18. 04. 2018.

BISINE KOCKE















Bez kuhanja i pecenja, bez slaga i jaja, fino a lako se napravi…

Recept je moje prijateljice Biserke, odakle ga je ona dobila – ne znam. 🙂



Sastojci

Podloga:

250 gr mljevenog keksa
160gr omeksalog putra
Bijela krema:

395 gr kondenziranoga mlijeka
7 gr zelatine u granulama/prahu
170 ml kipuce vode
2-3 sok od 2-3 limuna (ili vise ako su mali)
Preliv – Crveni Sloj

2 vrecice Jelly / Preliv za torte
Priprema

Samljeti kekse te im dodati omeksali maslac pa dobro sjediniti. Tom smjesom obloziti dno tepsije u kojoj cemo slagati kolac (28 x 22cm)…
U posudu staviti kondenzirano mlijeko i dodati mu dvije male zlicice zelatine (otopljene u kipucoj vodi), dobro izmjesati i dodati sok od 2-3 limuna i opet dobro izmijesati (nista ne kuhati).
Mlijecnu smjesu preliti preko keksa i staviti hladiti…
Napravimo jelly (po uputama na vrecici) i prelijemo povrh stegnutog mlijeka…
Stavimo barem 3-4 sata u frizider da se jelly/preliv stegne…
Dakle, keksi, mlijeko, pa preliv/jelly. Nakon toga narezati kolac i zasladiti se:-)))
Napomena: Slobodno stavite vise limunova soka u mlijeko i limunove korice, ako zelite (ja osobno volim limunkasto pa uvijek stavim vise) jer kondenzirano mlijeko je dosta slatko pa treba malo vise kiselkastog (naravno ako volite).


Izvor:  malikuhar.com

Nema komentara:

Objavi komentar