t
loading...
04. 03. 2018.
ŠVICARSKA PITA OD JABUKA
Za ovu ukusnu pitu možete koristiti voće po želji, ja sam ovaj put pravila sa jabukama.
Sastojci
Tijesto:
250 gr brašna
125 gr putera
80 ml hladne vode
prstohvat soli
Fil:
250 ml vrhnja za kuhanje
60 gr šećera
3 jaja
1 vanilin šećer
½ limuna
1 kašičica cimeta
4 jabuke
Način pripreme
Prstima utrljajte puter u brašno.
Dodajte so i vodu i formirajte tijesto.
Zamotajte ga i ostavite u frižideru da odstoji pola sata.
Jaja umutite sa vrhnjem, šećerom, cimetom i vanilin šećerom.
Jabuke ogulite, prepolovite pa izrežite na kriške.
Tijesto razvucite i složite u kalup pa poredajte jabuke.
Prelijte fil preko jabuka i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 35 minuta.
Izvor: malikuhar.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)

Nema komentara:
Objavi komentar