t

loading...

04. 03. 2018.

ŠVICARSKA PITA OD JABUKA













Za ovu ukusnu pitu možete koristiti voće po želji, ja sam ovaj put pravila sa jabukama.



Sastojci

Tijesto:

250 gr brašna
125 gr putera
80 ml hladne vode
prstohvat soli
Fil:

250 ml vrhnja za kuhanje
60 gr šećera
3 jaja
1 vanilin šećer
½ limuna
1 kašičica cimeta
4 jabuke
Način pripreme

Prstima utrljajte puter u brašno.
Dodajte so i vodu i formirajte tijesto.
Zamotajte ga i ostavite u frižideru da odstoji pola sata.
Jaja umutite sa vrhnjem, šećerom, cimetom i vanilin šećerom.
Jabuke ogulite, prepolovite pa izrežite na kriške.
Tijesto razvucite i složite u kalup pa poredajte jabuke.
Prelijte fil preko jabuka i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 35 minuta.
Izvor: malikuhar.com

Nema komentara:

Objavi komentar