t

loading...

24. 03. 2018.

PRELIVENI BUREK















Ovu pitu ćete pojesti u slast i svi će vam tražiti recept.
Sastojci

500 gr kora za pite( oko 10 listova)
Nadjev

500 gr mljevene junetine
2 kom luka
1 šaka peršinovog lista
nešto soli i papra
1 dl ulja
Preliv

2 dl jogurta
2 dl mineralne vode
4 kom jaja
malo soli


Priprema

Pržiti sitno sjeckan luk na ulju. Dodati meso, posoliti i popapriti po ukusu.
Pržiti na jačoj vatri 10-15 minuta i povremeno miješati.
Obilato posuti sitno sjeckanim peršunom
U nauljen pleh staviti 2 kore pa posuti nadjevom. Može odmah i vruć nadjev
Potrošiti sav materijal i narezati na sitnije kocke
Preliti umućkanim jajima, jogurtom i mineralnom vodom.
Ostaviti oko 15 minuta da se preliv upije u proreze.
Peći 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.
Reš pečeno ponovo narezati.


Izvor.  malikuhar.com

Nema komentara:

Objavi komentar