t

loading...

24. 03. 2018.

Pojavljuju vam se bubuljice na OVOM MESTU? Nisu nimalo naivne jer mogu ukazivati na ovaj OZBILJAN PROBLEM

Svako je bar nekad u životu imao bubuljicu, u pubertetu pogotovo. Znamo da one često brzo prođu, osim ako nisu inficirane. A, razlozi za njihovo izbijanje sasvim su jednostavni.

Ako imate bubuljicu iznad obrve to može biti posledica pirsinga, problema sa tiroidnom žlezdom, hormonskih promena, uraslih dlačica ili alergije. Bubuljice se same zaleče i privremene su, osim ako se nisu inficirale. Zato je jako važno da na pravilan način negujete svoju kožu, pogotovo čeoni deo. Ako vam se pak već desilo da ste "zaglavili" sa neprijatnom bubuljicom iznad obrve to može biti iz jednog od ovih pet razloga.


1. Alergije

Moguće je da ste alergični na neku vrstu hrane ili na neke lekove. Takođe, koža može reagovati i na šminku, postati crvena i natečena.

2. Uklanjanje dlačica

Ovaj postupak uvek je bolan i može da izazove male bubuljice i crvenilo. Važno je da ove regije hladite pre depilacije, na primer ledom.

3. Tiroidna žlezda

Problemi sa tiroidnom žlezdom lako narušavaju normalne funkcije tela. Kada dođe do pojačanog lučenja hormona ove žlezde koža postaje masnija i dolazi do lakšeg izbijanja bubuljica. Da biste rešili problem, zato morate da lečite uzrok, a ne posledicu - bubuljicu.

 4. Hormonske promene

Muški hormon je prisutan i kod žena i kod muškaraca i povezan je sa izbijanjem akni. Takođe, koža postaje masnija, što je pogodno tlo za bubuljice. U toku menstrualnog ciklusa kod žena događa se isto.

5. Pirsing na obrvi

Iako je dosta čest lako može doći do infekcije. Važno je da pravilno negujete pirsing, jer će se u suprotnom oko vaše obrve stvoriti mnoštvo bubuljica.Neki od najboljih saveta za uklanjanje bubuljica su sledeći:

- Sok od limuna: Citrusna kiselina će umanjiti crvenilo i bol, pritom ima antibakterijsko svojstvo.

- Pasta za zube: Ubija bakterije, jer sadrži hidrogen peroksid i triklosan. Izbegavajte one sa gelom.

- Piling: Koristite ga čak i kada vam bubuljice izađu. Jedino ako je došlo do infekcije bi trebalo da pronađete neku blažu varijantu.

Sve ove savete lako možete isprobati kod kuće, u bilo kom trenutku. Izuzev kada je vaša bubuljica izuzetno bolna i natečena - u tom slučaju je najbolje otići kod dermatologa što pre.

Izvor:  kutaknet.com

Nema komentara:

Objavi komentar