t
loading...
04. 03. 2018.
PASTIRSKA PITA
Tradicionalno englesko jelo i vrlo zanimljiv ručak koji pripremate u jednoj posudi. Manje suđa, manje muke.
Sastojci
1kg krompira
1 kg mljevenog mesa
400 gr smrznute mješavine mrkve i graška
200 gr rendanog sira
200 ml milerama
100 ml bijelog vina
1 luk
2 čehne bijelog luka
1 kašika paradajz pirea
2 kašike putera
ulje
so, biber
Način pripreme
Na ulju popržite luk i bijeli luk pa dodajte mljeveno meso.
Dinstajte na laganoj vatri dok meso ne bude gotovo.
Umiješajte grašak i mrkvu i dinstajte dok ne omekša po potrebi podlijevajući sa vodom.
Umiješajte vino i paradajz koncentrat i dinstajte još 15 minuta.
Krompir skuhajte pa izgnječite.
Umiješajte 100 gr rendanog sira, mileram i puter.
U podmazanu tepsiju uspite mješavinu mesa i povrća pa prekrijte pire krompirom.
Pospite rendanim sirom i pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni 30 minuta.
Izvor: malikuhar.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)

Nema komentara:
Objavi komentar