t

loading...

22. 03. 2018.

Niste ni svesni da vam grejanje uništava zdravlje! Evo koje bolesti izaziva i šta morate uraditi... Foto: PixabayCentralno grejanje i visoke temperature u zatvorenom prostoru tokom zime mogu ozbiljno da ugroze zdravlje čoveka!

Istraživanja pokazuju da se veliki broj prehlada javlja kada počne grejna sezona, kako zbog hladnoće, tako i zbog visoke temperature u zatvorenom prostoru.

Istraživanja pokazuju da se jače prehlade javljaju kod ljudi koji imaju centralno grejanje.

Dokazano je da centralno grejanje najlakše stvara opasnu crnu buđ koja može da bude uzrok za pojavu astme i šteti asmatičarima. Lekari ističu da previše toplote u prostoru pogoduje infekcijama respiratornih organa i loše deluje na bolno i upaljeno grlo.Dok smo izloženi visokoj temperaturi u zatvorenom prostoru, sluzokoža nosa se suši i nedovoljno se provetravaju šupljine sinusa. To pojačava zapušenost nosa, glavobolju, neprijatan osećaj u predelu sinusa, pa čak i krvarenje iz nosa.

Stručnjaci ističu da visoka temperatura u sobi u kojoj spavate može da poremeti čitav bioritam organizma. Savetuje se da je najbolje po zdravlje da održavate sobnu temperaturu na oko 18 stepeni.

Izvor.  .kutaknet.comNema komentara:

Objavi komentar