t
loading...
04. 03. 2018.
MAKRONI
Pronašla sam mnogo verzija ove francuske poslastice, ali ova je najlakša za pripremiti.
Sastojci
250 gr šećera u prahu
100 gr šećera
100 gr mljevenih badema
2 kašike kakaa
4 bjelanca
Krema
200 gr čokolade za kuhanje
100 ml vrhnja za kuhanje
Način pripreme
Bjelanca ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi.
Umutite miskerom pa dodajte malo po malo šećera dok smjesa ne očvrsne.
Umiješajte mljevene bademe i šećer u prahu.
Dodajte kakao i pažljivo pomiješajte.
Smjesu sipajte na pek papir uz pomoć kuharske šprice ili kesice za zamrzivač.
Ostavite 1h da se suše.
Pecite u rerni na 150 stepeni 15 minuta.
Otopite čokoladu u vrhnju i ostavite da se ohladi.
Punite kekse i držite u kutiji.
Izvor: malikuhar.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)

Nema komentara:
Objavi komentar