t

loading...

29. 01. 2018.

ZAČARANA JAJA OVO DEFINITIVNO TREBATE PROBATI A SVAKO ĆE VAS PITATI PA KAKO STE OVO NAPRAVILI



















SASTOJCI:
po želji jaja
raznovrsno povrće (grašak, mrkvica, kukuruz, peršin, paprike)
želatina u prahu ili listićima
PRIPREMA:
Jajima razbijte vrh, odstranite ljusku na vrhu i iscijedite jaje van.
Ljusku dobro operite vrućom vodom, a povrće nasjeckajte na kockice i skuhajte u posoljenoj vodi (možete dodati i malo Vegete).
Želatinu pripremite prema uputi na pakiranju.
Povrće ocijedite, ohladite i prema vlastitoj želji punite unutrašnjost jajeta.
Zalijte povrće pripremljenom želatinom do vrha, stavite u kutiju za jaja i ostavite na hladnom nekoliko sati (najbolje preko noći) da se dobro stvrdne.
Oprezno ogulite ljusku od jajeta i vaše začarano jaje je tu.
Posluživanje:
Ovo sam radila prvi puta za prošli Uskrs i svima se izgled ovih jaja jako svidio.
Ideju sam “skinula” sa neta, ali tamo je majstor radio prave slikice pomoću povrća u jajetu – i vi možete pokušati, ja za to nisam imala strpljenja!
Inače možete napraviti hladetinu po nekom svom receptu koji volite, a vidjela sam i jedan interesantan koji je objavila nadazelena izaberite svoju verziju, “princip je isti, sve su ostalo nijanse…”
I još samo jedna mala napomena – nemojte pretrpati jaje povrćem jer ako to učinite neće biti dovoljno želatinasto pa će vam se raspadati prilikom guljenja (to se meni prvi puta dogodilo)!
IZVOR: moja-kuhinjica.com

Nema komentara:

Objavi komentar