t

loading...

24. 01. 2018.

Ovih 7 simptoma ukazuju da su vaše nadbubrežne žlijezde preopterečene: Uzrok anksioznosti i bolova u zglobovima!

















Nekada su nadbubrežne žijezde preopterećen, njihove funkcije slabe i to stanje se označava kao adrenalni umor, jer ćete vi osjetiti neke simpotme kao posljedicu toga.

Stres je glavni uzrok je rdovodi do povećanja krotizola i slabljenja funkcija. Simptomi koji ogu ukazivati na ovaj problem sa nadbubrežnim žlijezdama su:

Loša probava je jedan od simptoma i zato terbate jesti zdavu hranu, unositi vlakna, vitamine i minerale i dovpolkjne količin vode. Pijte probiotike- kefir. Probiotike trebate piti i u slučaju da koristite antibiotike, jer antibiotici uništavaju crijevnu floru,a probiotici je oporavljaju.

Nesanica – Najbolje bi bilo da spavate 8 sati bez prekida, ali ako imate problem sa nesanicom to se čini teško. Zato trebate da čak i ako ne možete zaspati, legnete i žmirite u mraku. Tako će se osloboditi merotonin-hormon za spavanje.


 
Depresija, anksioznost, promjene raspoloženja se javljau u ovoj sitiuaciji. Zato se pokušajte opustiti, družite se, bavite se onim čim volite. Ne zatvarajte se u kuću i ne udaljavajte se od ljudi.

Ukočenost i bol – Spavajte u pravilnom položaju, krećite se i imajte pravilno držanje.

Osjećaj da sve morate vi-Nemojte sve obaveze uzimati na sebe, već se malo opustite. Izdvojite vrijeme za sebe i svoju njegu.

Iscrpljenost – Odmorite se, hodajte isprobajte vježbe opuštanja.

Problemi sa štitnom žlijezdom se dešavaju zbog poremećaja u radu nadbubrežnih žlijezda. Kod problema sa štitnom žlijezdom, javljaju se umor, slaba cirkulacija, promjena raspoloženja, nervoza, poremećaji menstrualnog ciklusa, čudne reakcije u određenim situacijama.

Zato redovno kontrolišite štitnu žlijezdu i jedite zdravu hranu, krećite se, radite ono što volite da biste smanjili količinu stresa i simptome hipotieroze ili hipertieroze (smanjenog i pojačanog izlučivanja hormona štitne žlijezde).

Izvor:  korisnisavjeti-najboljirecepti.info

Nema komentara:

Objavi komentar