t

loading...

24. 01. 2018.

MESO KAO ISPOD PEKE (A IZ PEĆNICE!) JUČER SAM PROBALA TO IZVESTI I KOD KUĆE, U PEĆNICI. IZVRSNO JE!TOPLO VAM PREPORUČUJEM OVAJ RECEPT!
















SASTOJCI
1 kg. mesa po želji (u ovom slučaju svinjski kotleti)
nekoliko velikih krompira
1 velika kapula
2 veće mrkve
4 režnja češnjaka
malo ulja




1 dl. bijelog vina
i još soli, papra i vegete
desetak listova svježeg bijelog kupusa

PRIPREMA
1.Meso špikovati češnjakom, politi uljem i utrljati začine.
2.Krompir oguliti i izrezati uzdužno, nauljiti, začiniti i staviti na dno nauljene škrovade (najbolje “kikiriki” škrovada s poklopcem).
Očišćenu mrkvu isjeći na krupnije komade, kapulu prepoloviti, pa i njih “ušuškati” u krompir.
3.Na krompir staviti meso




4.Zaliti vinom.
5.Sve prekriti u dva reda listovima kupusa
6.Poklopiti (ako nemate poklopac dobro zatvorite s nekoliko slojeva alu-folije) i peći na 220°C oko 2 sata.
7.Zatim izvaditi iz pećnice i odstraniti gornji sloj pocrnjelih listova kupusa koji su “dehidrirali”, i svoju tekućinu “poklonili” mesu i povrću koje ostaje super sočno!
8.Donji listovi su savršeno ispečeni i izuzetno ukusni!
Posluživanje
Poslužiti uz salatu po želji i crni kruh (najbolje ispod peke)

Izvor:  receptizapet.blogspot.ba

Nema komentara:

Objavi komentar