t

loading...

27. 12. 2017.

Tigrova mast – najpoznatija mast na svijetu za ublažavanje bolova








Skoro 1 od 5 osoba u Europi (19%) ima kroničnu bol. Najčešći oblik boli uključuje bol u leđima, bol u mišićima, bol u zglobovima /osteoartritis, bol u reumatoidnom artritisu, neuralnu bol i bol zbog tumora.

tigrova-mast

Tigrova mast je najpoznatija mast na svijetu za ublažavanje bolova, čija tajna formula datira od prije 1500 godina kada se upotrebljavala samo za potrebe careva. Komercijalna uporaba Tigrove masti traje više od 100 godina, što je dokaz postojanosti njene kvalitete i učinkovitosti. Tigrova mast je ime kojem vjeruju generacije zadovoljnih korisnika.

Tigrova mast je jedinstven spoj 100% prirodnih, kvalitetnih i najfinijih eteričnih ulja. Nanosi se na kožu laganim utrljavanjem pri čemu postepeno smanjuje bol, poboljšava cirkulaciju i djeluje protuupalno.

Aktivni sastojci tigrove masti pojačavaju prokrvljenost u području bolova i dovode više krvi na bolna mjesta. Lokalni analgetski učinak smanjuje osjećaj boli. Povećanje protoka krvi ubrzava proces ozdravljenja. Nakon nanošenja na kožu povećava temperaturu kože, izaziva ugodan osjećaj topline koji služi i kao odvlačenje pažnje od boli, nakon čega slijedi osvježavajuća hladnoća.

Kako koristiti Tigrovu mast?

Tigrova mast koristi se kod: glavobolja, neuralgija, oslabljene cirkulacije, bolova u zglobovima, mišićima i ligamentima, reumatskih bolova, bolova u leđima, bolova kod udaraca, nagnječenja i iščašenja, kod sportskih ozljeda, začepljenog nosa, upale sinusa i prehlade te kod svrbeži i boli nakon uboda insekata.

Tigrova mast je na hrvatskom tržištu dostupna u dvije varijante: crvena i bijela.

Crvena Tigrova mast

Crvena Tigrova mast je izvorni proizvod sa većom koncentracijom eteričnih ulja, mentola i kamfora te djeluje intenzivnije u otklanjanju boli. bijela Tigrova mast nježnija, popularnija među ženama, te se koristi za masažu i kod laganih glavobolja, a pogodna je i za inhalaciju kod začepljenosti nosa, prehlade i upale sinusa.

Brojna su stanja kod kojih crvena Tigrova mast ima blagotvoran učinak. Bolesti sustava za pokretanje (kosti, zglobovi, mišići) najčešći su medicinski problemi, a iako nisu životno opasne bolesti, za bolesnika su vrlo neugodne jer je njihova prisutnost praćena pojavom boli te smanjenom i otežanom pokretljivošću.

Najčešća oboljenja su artritisi (osteoartritisi, reumatoidni artritisi i sl.) te razne vrste bolova u leđima, poglavito križobolja.

Osim degenerativnih i upalnih bolesti, lokomotorni sustav pogađaju i ozljede kao što su uganuća, prijelomi, iščašenja i istegnuća koja se događaju kod pretjeranih napora na radnom mjestu ili prilikom sportskih i rekreativnih aktivnosti.

Crvena tigrova mast idealno je rješenje kod ovakvih tegoba, jer smanjuje bol i upalu i na taj način poveća funkcionalnost oštećenih strukture.

Vrlo je učinkovita za smirivanje boli i kod neuropatija, tj. boli nastale osštećenjem živaca. Laganim utrljavanjem nanosi se na bolno mjesto nekoliko puta dnevno.

Bijela Tigrova mast

Bijela Tigrova mast je nešto nježnija, popularnija među ženama, te se koristi za masažu i kod glavobolja, a pogodna je i za inhalaciju kod začepljenosti nosa, prehlade i upale sinusa.

Kod glavobolja se nanosi na slijepoočni dio glave, lagano masirajući desetak minuta. Smiruje glavobolju i djeluje opuštajuće.

Preporučljivo je Tigrovom masti lagano masirati i stražnji dio vrata, čime se opuštaju mišići vratne kralježnice, a poboljšava i cirkulacija, što uvelike doprinosi smanjenju boli.

Kod problema sa začepljenim nosom te bolnim i upaljenim sinusima, potrebno je nanijeti bijelu Tigrovu mast ispod nosa, nekoliko puta dnevno. Inhalacijom eteričnih para iz Tigrove masti, dolazi do otčepljenja nosa i kanalića koji povezuju nosnu šupljinu i sinuse. Tako se sinusi bolje ventiliraju i lakše prazne, što smanjuje bol i olakšava dreniranje sadržaja, a djeluje i vrlo opuštajuće i smirujuće.

Bijela Tigrova mast preporučuje se i kod grčeva u mišićima te problema sa oslabljenom cirkulacijom koja je povezana sa hladnoćom i trncima u rukama i nogama.

Aktivni sastojci Tigrove masti

Aktivni sastojci Tigrove masti su kamfor, mentol, ulje kajuputa, ulje mente i ulje klinčića.

Kamfor se tradicionalno koristi za liječenje reume i upalnih stanja. Stvara osjećaj topline koji pomaže u borbi protiv boli. Povećava cirkulaciju krvi u području nanošenja, čime se ubrzava proces ozdravljenja. Kamfor ima lokalni anestetski učinak što doprinosi ublažavanju boli.
Kajuput ulje je prirodni antiseptik, olakšava tegobe kod reume, istegnutih mišića i ligamenata, uganuća, modrica, napetosti mišića, iščašenja diska, bolova u križima i išijasa. Nakon nanošenja, ulje kajuputa potiče cirkulaciju i proizvodi ugodan osjećaj topline oko područja primjene.
Ulje klinčića ima jaka denzifekcijska svojstva, grije kožu i smanjuje otekline. Kvalitetan je anestetik i učinkovito se koristi za ublažavanje boli i nelagode uzrokovane artritisom i reumom. Također ima svojstvo odbijanja kukaca. Mentol ima anestetska i protunadražujuća svojstva. Koristi se kao analgetik sa brzim djelovanjem za reumu i artritis.

Prednosti Tigrove masti

Prednost Tigrove masti je u tome što je prirodna, bez nuspojava, neškodljiva i može se koristiti kroz dugi vremenski period.

Korištenjem Tigrove masti smanjuje se potreba za sintetskim lijekovima, analgeticima i nesteroidnim protuupalnim lijekovima, čija duža uporaba može imati štetne posljedice za ljudsko zdravlje.

Izvor: lijekizprirode.com

Nema komentara:

Objavi komentar