t

loading...

21. 09. 2017.

PRVO JELO KOJE ME MAMA NAUČILA DA PRAVIM...PRAVI LJETNI RUČAK










Poznato jelo koje se često priprema ljeti. Vrlo ukusno, ne zahtjeva posebni trud ali zbog toga nije manje cijenjeno jelo. Pa evo i moje verzije…

SASTOJCI
2 glavice crvenog luka
500 gr paprika
500 gr paradajza



začin so, vegeta
ulje za prženje
mileram

PRIPREMA
U dublju šerpu staviti ulje i isjeckani na listiće crveni luk. Staviti na vatru i lagano prepržiti luk dok ne postane proziran. Možete koristiti i mladi luk ako imate, onda jelo bude blažeg okusa.



Dok se luk prži, očistiti papriku od sjemenki i peteljki, isjeckati na kockice  i dodati luku. Dosuti malo vode da se dinsta dok ne isječete paradajz. Ako nemate dovoljno paradajza, možete ga zamijeniti sa paradajz pire – pelatom krupnije sjeckanog.
Dodati u sataraš  paradajz, začinite solju i vegetom i nastavite kuhati na laganoj vatri. Kad paprika omekša, sataraš je spreman za serviranje.
POSLUZIVANJE
Servirati sa kašikom milerama radi punoće ukusa.

Izvor: receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.ba

Nema komentara:

Objavi komentar