t
loading...
17. 07. 2018.
Većina ljudi jaje na oko sprema POTPUNO POGREŠNO: U tiganj dodajte SAMO JEDNU STVAR, rezultat je SAVRŠENSTVO
Jaje na oko je osnova spremanja jela. Međutim, najlakše je zeznuti se baš kod najosnovnijih stvari! Da li i vi pripremate jaja na oko na teži način?
Svi znamo kako izgleda savršeno jaje na oko - belance je savršeno, reš pečeno, bez ljigavih delova, dok je žumance pečeno ali je u gotovo tečnom stanju, idealno za umakanje hleba. Dakle, žumance ne sme da bude prekuvano, a belance, s druge strane mora da bude sasvim pečeno, što je često dosta teško izvesti.
Međutim, postoji caka da to rešite i garantovano svaki put dobijete savršeno jaje na oko.
Dakle, jaje ubacite u tiganj i pustite da da se peče dva minuta, dok donja strana ne bude gotova. Potom u tiganj ubacite kašiku vode i odmah preko stavite poklopac.
Tako će para pomoći da belance i žumance ispadnu savršeno pečeni, po svakom standardu.
Izvor: .kutaknet.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar