t

loading...

23. 07. 2018.

TURSKE POGAČICE SA MLJEVENIM MESOM



















Sastojci:
tijesto:
ca. 600 g brasna
40 g svjezeg kvasca
300 ml mlijeka
50 ml ulja
so

fil:
350 g fasiranog mesa
1 glavica crnog luka
1 svjeza paprika
1 paradajz
persun
so, vegeta, paprika, biber
ko voli moze dodati ljute papricice
50 ml ulja
Priprema:





Rastopite kvasac u malo mlijeka. Dodajte u preostalo , pogrijano, toplo mlijeko. Zamijesite tijesto sa svim sastojcima. Mjesite dok ne dobije srednju mekocu, po potrebi dodajte jos malo brasna. Ostavite da stane 1 sat. Za fil, sitno izsjeckajte luk, papriku i paradajz i dodajte u fasirano meso. Dodajte zacine i mjesite smjesu rukom 2 min. Od tijesta napravite 12 kolacica.

Svaki kolacic pobrasnite malo i razvaljajte valjkom na velicine jedne prosjecne pizze. Stavljajte po jednu supenu kasiku fila preko pola tijesta. Preklopite sa drugom polom i zavrnite malo krajeve. U vecoj tavi rastopite malo putera sa malo ulja. Przite po 2 pogace u tavi sa obje strane. Ostavite na kuhinjski papir, da upiju malo masnocu.

Izvor:  zabava-i-vijesti.com

Nema komentara:

Objavi komentar