t

loading...

18. 07. 2018.

Šnicle od pilećih grudi i povrća










Potrebni sastojci:

oko 400gr. pilećih grudi
2 jaja
1 crvena paprika
1 zelena paprika
2 češnja belog luka
2 kašike skroba (gustina)
6 kašike majoneza
mirođiju ili peršun (po želji)
so i mleveni biber
ulje za prženje
Način pripreme:
Belo pileće meso sitno iseckajte i stavite u sud, dodajte paprike iseckane na sitne kocke, seckani beli luk, seckan peršun ili mirođiju, sve posolite, pobiberite, dodajte skrob i majonez, sve izmešajte i ostavite u frižider da odstoji oko 1h. Nakon tog vremena u smesu dodajte 2 jaja i sve lagano sjedinite da dobijete kompaktnu masu.
Uzimajte po punu kašiku smese i stavljajte na zagrejano ulje. Pržite šnicle po 3-4 min. sa obe strane.
Ove šnicle ne upijaju masnoću, ali ja praktikujem da uvek nakon prženja stavljam na papirni ubrus, kako bi upio eventualni višak ulja.

Izvor:  recepti.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar